dimarts, 9 d’agost del 2011

Banca ètica a Buenafuente

En aquest fragment de l’entrevista que Joan Melé va concedir a Buenafuente es torna a repetir el concepte de consciència dins del marc de les finances. Joan Melé defensa que la clau de tot és moure’s per consciència i no per cobdícia. Joan Melé defensa els seus ideals, però aquesta vegada ho fa dins d’un marc i un context més humorístic, com és el que ofereix el programa de Buenafuente.
Triodos significa "tres camins". Aquests camins fan referencia a les tres línies d’inversió de Triodos Bank: la cultura, el mediambient i els projectes socials. El motiu d' haver escollit aquests camins és perquè són els que ofereixen poc marge de rendibilitat econòmica però molt marge de rendibilitat social, és a dir, els camins que no volen els bancs tradicionals.
Joan Melé expressa la problemàtica de convertir en mercaderia el diner que relacionava els éssers humans, sense pensar en com afecta als altres. El diner es va crear per relacionar a les persones que tenien  diners però no idees amb els que tenen idees i projectes però no tenen diners ni recursos per portar-ho a terme. Un altre error i problema és la obsessió per buscar el benefici econòmic com a objectiu, quan el més important és ser útil. 
Per finalitzar l'entrevista, Joan Melé, ens anima a començar amb el canvi individual. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada